Direktlänk till inlägg 3 juli 2007
TACK alla Raringar som kommenterar!
Å alla 177 som besökte min blogg igår är hjärtligt välkomna tillbax!
Blir så glad ihjärteroten när det ligger kommentarer å väntar på mig här på bloggen. Spelar ingen roll hur trött i huv´et jag är efter dagen på ämbetet:
finns det några kommentarer att pigga upp sig med känns det genast bättre!
Idag har vi vare å titta på bil igen, har hittat en som verkar riktigt bra. Men jag får ändå lite beslutsångest när det kommer till kritan: det är ju så mycket pengar det handlar om! Fast så är det väl nuförtiden å jag blir ju inte ensam om utgifterna denna gång. Kärbon är inte direkt bekymrad, Han tjänar ju oxå betydligt mer än jag. Åsså får vi ju en bra slant för bilen vi redan har oxå, så det blir nog bra i slutändan.
************************************************
Har bakat limpor ikväll, dels på gröt som blivit över, dels alla småslattar mjöl som stått i skafferiet sen yngre stenåldern. Lika bra att göra av med det innan vi far iväg eller det blir kusar i det. Denna gång blev det mest rågmjöl förutom havregrynsgröten. Men det brukar bli mycket gott oavsett vilka mjölsorter man har i!
Här får Du grund-receptet om Du vill prova på å göra Din egen variant;
SKAFFERIBRÖD
50gr. jäst (torrjäst brukar jag hitta i gömmorna)
7dl.vätska (mjölk/vatten/morotsjuice eller det Du har över)
½dl sirap eller honung (har Du ingetdera, ta strösocker)
1msk matolja (eller 25gr. smält smör)
½msk salt (hittar Du brödkryddor är det bara att slänga med!)
1liter mjöl av alla de slag (rågsikt/vetekli/grahams-,korn-mjöl)
samt 7-8dl vanligt vetemjöl.
OM Du har torrjäst kom ihåg att blanda den i mjölet å
värm degspadet något varmare än vanligt.
Kör degen rätt länge i degblandaren. Låt den sen vila ½t.
Häv ut upp på mjölat bord å ta mer mjöl om det behövs.
Stå sen å knåda en god stund å känn va skönt det är att
sätta händerna i en deg! Mängta in goda tankar i brödet
så ska Du se att det blir extra gott!
Forma slutligen till ett jättebröd, två limpor eller tre kakor å lägg dom
på smord/bakpappersklädd plåt. Låt jäsa en halvtimme till.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Grädda först i 200 gr. i ca tju30 minuter. Stäng sen av ugnen å låt det grädda på eftervärmen i lite drygt 3kvart. Öppna sen luckan å känn den ljuva doften av nybakat, hembakat bröd strömma emot Dig!
Låt brödet svalna på gallret i ugnen, ta sen ut det å skär upp en stor skiva å bred på smör å njuuuuut....
=0P *dräglar*
PS: det luktar nå´t vansinnigt gott här nu,
ska straxt gå ut i köket å belöna mig själv.
Här får ni oxå smaka: en skiva vardera, såja det räcker till alla!
En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!? Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...
En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...
Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|