Direktlänk till inlägg 27 maj 2011
...eller så kan man kalla den SYRENBLOMSSAFT!
40 syrenklasar
2 citroner (helst EKOlogiska)
2 liter vatten
2 liter socker (el. honung, stevia, agave )
Atamon
Repa av blommorna, lägg dem i ett lämpligt kärl. (hink eller tvättbalja t.ex)
Borsta citronerna under rinnande vatten. skär dom i skivor.
Varva blommorna med citronskivor och sockret.
Koka upp vattnet, slå över blommorna å täck kärlet.
Låt stå svalt i 2 dygn. Rör om då-å-då.
Sila upp saften, mät hur många liter det blev å värm upp till kokpunkten,
tillsätt Atamon enl. instruktionen på förp.
Häll meddelst tratt i rena ugnsvärmda flaskor, korka igen dom rätt så omgående.
(för att undvika värmen/ flaskan tippar, ställ den i en tillbringare när Du häller)
Överraskande VälkomstDrink på MidsommarFesten OCH
helt underbart att inmundiga mitt i smällkalla vintern:
SMAKAR SOMMAR!
En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!? Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...
En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...
Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | 29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|