Direktlänk till inlägg 12 september 2008

Chicken á la Chi

Av elaina - 12 september 2008 16:48

Länge har jag  längtat efter en maträtt som va bland dom första jag lärde mig.

Tror det va min Syss/Svåger som instruera mig vid grytorna (rätta mig om jag har fel?) på den tiden jag mer eller mindre bodde hos dom OCH det inte fanns någon KinaRestaurang i HUDIKsvall.


Det är alltså en kinesisk Kina-inspirerad maträtt det är fråga om: "Chicken á la HongKong". Men när jag sökt på det namnet så har inget som liknar det jag menar dykt upp. Så härmed jag döper helt sonika om kycklinggrytan till "Chicken á la Chi" efter en söt å god arbetskollega som ursprungligen kommer från HongKong.


Här följer receptet (som vanligt utan mängdangivelser);

*Kycklingfilé i bitar

*soya/paprikapulver

*champinjoner

*grön paprika

*syltlök

*ananas (helst skivad)

*maizenamjöl


 Stek kycklingbitarna noggrant i en stor gryta,

bättra på stekytan och färgen med soya/paprikapulver.

Hacka under tiden paprikan, häll ner dom

+"svampimonerna"  i grytan å stek på alltsammans en stund.

Tillsätt syltlöken+lite spad därav OCH ananas+lite mer av dess saft

Koka ihop å red av med nån matsked maizenamjöl utrört i kall vätska.

Servera med jasminris!

YUMMIE!


"På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest

Men fredag är ändå den dagen som känns bäst

Ge mig då kyckling, det gillar jag mest

Kyckling på fredag, det enda jag vill ha

Kyckling på fredag, då mår man riktigt bra

Kyckling på fredag, vad var det jag sa?

 Jag vill ha fredag  var dag!"


;oP

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av elaina - 25 mars 2017 13:13

En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!?  Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...

Av elaina - 28 maj 2016 14:39

En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...

Av elaina - 12 februari 2016 19:17

Istället för att slänga bort köttben+ styckslamsor, kycklingskrov å fisk-/ lax- huvud+ ev skaldjursrens, går det utmärkt bra att koka fond till soppor å grytor av det! Brukar i frysen ha typ 2l. tomma glasslådor å spara tills dom blir fulla av; ox-/ ...

Av elaina - 29 november 2014 14:30

Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...

Av elaina - 15 april 2014 19:12

Häromdan begav mej ut på en SOLskenspromenad runtomkring i dom vackra omgivningarna:             I år gick det att ta sig runt "KyrkSjön" ända bort till "Herrgårn", där står flera runstenar som jag nu detta år änteligen kom fram till ! ( i fjo...

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards