Direktlänk till inlägg 1 februari 2007

Yippie! Februari=SEMMELdags!

Av elaina - 1 februari 2007 08:16

Hårdnackat har jag nobbat alla frestande semlor allt sedan de började dyka upp i butikerna (redan på mellandagarna?)
Har haft en gammal principio att inte äta semlor annat än på fettisdagen. I år är inte det förräns den 20efeb å det känns som så avlägset. Så nu har jag bestämt att det är OK att äta semlor varje tisdag i februari!

Dessa semlor brukar vi baka på jobbet:

"LÄTTARE" SEMMELBULLAR (ca40 st)
50 g jäst
75 g flytande margarin
5 dl minimjölk
1 dl socker eller honung
1/2 tsk salt
1,5 liter vetemjöl
2tsk bakpulver.

Sätt ugnen på 250 grader. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader och blanda i det flytande margarinet, salt och socker/honung. Häll det ljumma degspadet över jästen, rör så att det löser sig.
Blanda ner bakpulvret ordentligt i mjölet. Tillsätt detta till de "blöta" ingredienserna och blanda till en lagom lös konsistens, eller tills degen släpper från bunkens kanter.
Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.
Dela degen i 4 lika stora delar, rulla ut delarna till längder och dela varje längd i 10 delar. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta tills de blivit dubbelt så stora.
Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter.
Låt svalna under bakduk

"LÄTTARE MANDELMASSA":
1/2 dl riven mandel
1/4 dl honung
Inkråmet från bullarna
2 msk minimjölk

Fylles med den magraste vispgrädden Du kan hitta.
Strössla sötningsmedel över, istället för florsocker.
Ätes med varm (mini?)mjölk -Gott-gotti-gott-gott!

 
 
Husfrun

Husfrun

3 februari 2007 09:34

Är det samma som Bert karlssons smalsemlor som han visade i TV?

http://skapandehobby.bloggagratis.se

 
Ingen bild

elaina

3 februari 2007 13:36

nej, det här e en variant på ett recept som vi hitta på Tasteline...

=0)

 
Ingen bild

"Annan" Skipper

5 februari 2007 09:19

Det receptet finner ni här:
http://www.tv3.se/files/davda/recept_2007_2/Recept_Bert_Karlsson_070104_2.doc

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av elaina - 25 mars 2017 13:13

En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!?  Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...

Av elaina - 28 maj 2016 14:39

En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...

Av elaina - 12 februari 2016 19:17

Istället för att slänga bort köttben+ styckslamsor, kycklingskrov å fisk-/ lax- huvud+ ev skaldjursrens, går det utmärkt bra att koka fond till soppor å grytor av det! Brukar i frysen ha typ 2l. tomma glasslådor å spara tills dom blir fulla av; ox-/ ...

Av elaina - 29 november 2014 14:30

Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...

Av elaina - 15 april 2014 19:12

Häromdan begav mej ut på en SOLskenspromenad runtomkring i dom vackra omgivningarna:             I år gick det att ta sig runt "KyrkSjön" ända bort till "Herrgårn", där står flera runstenar som jag nu detta år änteligen kom fram till ! ( i fjo...

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards