Direktlänk till inlägg 31 mars 2010

Köksans SpenatKyckling...

Av elaina - 31 mars 2010 17:04

I lördags åt vi en jättego´ kycklinggryta som Köksan på "StoraJobbet" va snäll å gav mig receptet på förra veckan. Kan verkligen rekommendera den: både lättlagad å som MatTina åsså sku ha sagt: >>-JetteGått!<<


Ingredienser (6-8 portioner/st.)

4 stkycklingfiléer
500 grambladspenat (fryst går utmärkt bra)
ca 12-15 stsoltorkade marinerade tomater
5 dlmatlagningsgrädde
1 stvitlöksklyfta (eller efter smak)
1 ½ tsksalt & peppar
1 ask

fetaost (tärnad eller smulad)



Jag serverade pastaskruvar till, enligt Köksan sku det va tagliatelle, men det går nog bra med vilken sorts pasta som helst.

Bon Apetit!

  

 
 
Ingen bild

Syss

31 mars 2010 18:31

Det lät spännande! Måste provas! Har nästan fullständig ide´torka när det gäller mat, så tack för receptet, ska genast kopiera av det till "mina recept".

 
Ingen bild

Syss

31 mars 2010 18:35

MEN DU.....hur tillreder man rätten då? I gryta på spisen eller ugn eller.......?????

 
Ingen bild

elaina

31 mars 2010 19:51

Oops Syss!
Bara för att jag inledningsvis i inlägget skrev >>...jättegó kycklingGRYTA...

 
Ingen bild

elaina

31 mars 2010 19:54

Hmm, va skumt: halva min kommentar försvann?

forts. ska vara:

...så blev det liksom underförstått för mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av elaina - 25 mars 2017 13:13

En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!?  Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...

Av elaina - 28 maj 2016 14:39

En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...

Av elaina - 12 februari 2016 19:17

Istället för att slänga bort köttben+ styckslamsor, kycklingskrov å fisk-/ lax- huvud+ ev skaldjursrens, går det utmärkt bra att koka fond till soppor å grytor av det! Brukar i frysen ha typ 2l. tomma glasslådor å spara tills dom blir fulla av; ox-/ ...

Av elaina - 29 november 2014 14:30

Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...

Av elaina - 15 april 2014 19:12

Häromdan begav mej ut på en SOLskenspromenad runtomkring i dom vackra omgivningarna:             I år gick det att ta sig runt "KyrkSjön" ända bort till "Herrgårn", där står flera runstenar som jag nu detta år änteligen kom fram till ! ( i fjo...

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Skapa flashcards