Direktlänk till inlägg 26 september 2009
Det här är en riktig favorit rätt, Maken gillar den jättemycket fastän han egentligen inte tycker om varm frukt i mat. Brukar utesluta champinjonerna när Dotra är hemma, hon har svårt för det , annars är hon allätare.
Har för mig att det va min Syss/Svåger som instruera mig vid grytorna på den tiden jag mer eller mindre bodde hos dom OCH det inte fanns någon KinaRestaurang i HUDIKsvall. Åt för det mesta "helgmat" hos dom, hemma hos föräldrarna var det bara "mat å potatis" vardag som helgdag. Å eftersom Syss & Svåger bodde inne i stan å oftast lagade rolig, företrädesvis asiatisk mat så åt jag ju därför av förklarliga skäl helst hos dom.
Det är alltså en kinesisk Kina-inspirerad maträtt det är fråga om: "Chicken á la HongKong". Men när jag sökt på det namnet så har inget som liknar det jag menar dykt upp. Så jag har döpt om Syrrans kycklinggrytan till "Chicken á la Chi" efter en söt å god arbetskollega som ursprungligen kommer från HongKong.
Här följer receptet (som vanligt utan mängdangivelser);
*Kycklingfilé i bitar
*soya/paprikapulver
*champinjoner
*grön paprika
*syltlök
*ananas (helst skivad)
*maizenamjöl
Stek kycklingbitarna noggrant i en stor gryta,
bättra på stekytan och färgen med soya/paprikapulver.
Hacka under tiden paprikan, häll ner dom
+"svampimonerna" i grytan å stek på alltsammans en stund.
Tillsätt syltlöken+lite spad därav OCH ananas+lite mer av dess saft
Koka ihop å red av med nån matsked maizenamjöl utrört i kall vätska.
Servera med jasminris
YUMMIE!
=o)
En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!? Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...
En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...
Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 | 29 |
30 | |||||||
|